Solen skiner och det är fredag, så härligt! I tre dagar har vi jobbat med våra balkonger här hemma och försökt att få trägolven fina, få bort alla alger och missfärgning som blivit och sen oljat in dem med tre olika medel. Vi har även lyft på plankorna för att göra rent under. Verkligen välbehövligt och i helgen tänkte vi inviga balkongerna med lite bubbel så hoppas solen stannar kvar! En dröm som vi har är att kunna glasa in en av balkongerna så att vi även kan använda den mer på våren och hösten men har kollat upp och det är rätt krångligt eftersom man först måste ha bygglov och sen kostar själva bygget minst 30 000 kr! Känns som att vi måste lägga dem pengarna på stugan istället som det är just nu. Men kanske i framtiden kan vi göra det.
Som ni vet så gillar vi pasta här hemma och nu tänkte jag dela med mig av ett nytt pastarecept med kyckling och ädelost som jag hittat på själv och som blev så himla gott!
Recept Kyckling- & ädelostpasta
4 port.
400 g valfri pasta
ca. 140 g ädelost
3 dl grädde
2-3 schalottenlökar
Aldelis kycklingbröstfilé
1 knippe timjan
olivolja
Svartpeppar
Koka pastan
Finhacka och bryn scharlottenlöken i olivolja
Tillsätt grädde och smula i osten. Låt puttra på svag värme tills osten smält.
Öppna kycklingen, dela den och blanda ner i såsen så den blir varm. Om ni inte har Adelis goda kycklingfilé på burk så kan ni använda vanliga kycklingfiléer, men stek i så fall dem färdiga innan ni blandar ner den.
Tillsätt hackad färsk timjan och smaka av med svartpeppar.
Blanda sist ner såsen i pastan och toppa med färsk timjan! Så krämigt och gott och en rätt som hela familjen älskar!


Receptet gjorde jag med inspiration av den senaste Smakbox Matkärlek. I den fick jag både Aldelis kycklingbröstfilé, Kvibille ädelost och färsk Timjan som är både svenskodlad och ekologisk från Spisa Smaker.