Igår bakade vi vårt favoritbröd igen, så himla gott! Det är godast när det är nybakat men sen kan man rosta det i brödrosten om man vill och det blir som nybakat igen 🙂
Här kommer receptet:
Vänskapsbröd
1:a omgången:
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl vetekli
1 dl linfrö
3 tsk kummin
3 tsk salt
2 dl lingonsylt
1 dl russin (om man vill)
4 dl varmt vatten
Blanda alla ingredienser och låt stå i minst 6 timmar (eller över natten) i rumstemperatur.
2:a omgången:
5 dl kokande vatten
2 pkt torrjäst
2 l vetemjöl
Arbeta degen, dela i tre delar och lägg i varsin smord brödform. Täck
och låt jäsa i 45 minuter. Värm ugnen till 250 grader och grädda i
mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Kram Annelie
Stressig men lyxig helg! – Annelie Niehoff
[…] började med att jag gick upp och bakade vårt favoritbröd Vänskapsbröd till frukost. Det finns inget godare än att äta nybakat bröd och dricka en kopp […]