Min underbara sommar!

Vilken fantastisk och innehållsrik sommar jag har haft! Vädret har varit toppen och vi har spenderat mycket tid uppe i vår stuga i Hälsingland. Vi hade ett mål att vara klar med utbyggnaden av stugan till den 27 juli så att jag kunde fira min 50 års dag där uppe. Vi har verkligen slitit som djur då snickarna har haft semester så vi var tvungna att göra allt själva. Vi har gipsat tak och väggar i samtliga rum, vi har spacklat, målat och lagt golv… Jocke har varit helt fantastisk men även barnen har jobbat på och hjälpt till massor!

Om vi hann klart? Nä, men vi hann klart så pass mycket så att jag kunde ha min fest där. Parkettgolvet i vardagsrummet hann vi inte lägga men med facit i hand så var det nog lika bra eftersom det hamnade en hel del rödvin och även blåbär på golvet 🙂 Vi hann inte heller sätta panel i taket, inga fönsterbrädor och ingen el!!!! Men vi lyckades ändå att få det mysigt och vi kunde dra in el med hjälp av skarvsladdar (för halva huset har ju el). Men de tre sovrummen hann vi göra klart så att vi kunde husera några långväga gäster så det var jätte skönt! Nu ska vi bara upp med golv- och taklister och fixa runt fönstren i sovrummen så är de helt klara!

Jag hade ingen aning om hur många som ville komma och fira mig eftersom Jockes familj bor i Skåne och de flesta kompisar i Stockholm så gissa om jag blev överraskad när det kom 50 personer!!! Jag kan säga så här, nu vet vi i varje fall att stugan håller för fest 😉 Redan vid 12-slaget på natten så kom dessa mystiska personer på besök!!! Så himla roligt!

Festen blev så lyckad och jag är så tacksam över att ha så många fina och hjälpsamma vänner och familj! De hjälpte mig att fixa med maten, tårtorna, dekoreringen, dukning, 5-kamp, grillning och allt annat! Dessutom var det flera som överraskade mig genom att gå upp på ”scenen” och sjunga, spexa och hitta på roliga aktiviteter. Flera miljoners TACK till alla som kom!!!

Finaste Kina & Catrine
Min kära klasskompis ”Berit” kom objuden förbi och visade skolkatalogen 🙂
5 kamp
5 kamp

Att behöva vara i en lägenhet i Stockholm nu när vi har ett helt hus där uppe är inte så roligt, men vi måste ju p.ga. jobb och skola. Den sista tiden har det ju dessutom varit såååå varmt och kvavt och fast vi har haft alla fönster och balkongdörrar öppna i lägenheten så har vi svettats! Då längtar vi extra mycket efter att bo i vårt hus vid vår sjö där det är så enkelt att bara gå ut och även ta ett svalkande dopp i sjön!
Jag längtar verkligen tills jag kan åka upp igen!

Vi behöver fixa klart fasaden utvändigt innan snön kommer men våra snickare har fullt med annat så de kan tyvärr inte hjälpa oss så vi får se hur vi löser det. Sen måste vi bestämma oss för vilket golv vi ska ha i hall och vardagsrum, spika upp panel i taket, måla/tapetsera vår stora vägg i vardagsrummet och vi skulle även vilja ha en kamin till vintern eftersom tanken är att vi ska fira jul där. Så vi har lite kvar att göra!

Så många fina presenter, presentkort, blommor och bubbel. Mina vänner vet vad jag gillar 🙂
Denna fina fyr fick jag av min kompis Helena och hennes döttrar Tilda och Linnea. De har gjort den helt själva och den är så himla fin tycker jag! Passar utmärkt i vår stuga!
Min svåger Thomaz hade gjort en underbart vacker betongbänk till mig och andra perfekta presenter jag fick var en skottkärra och en vagn att köra grejer till och från bryggan med. Jag fick även en vacker ros, en vipphortensia och en hängsälg som jag har planterat på tomten. Bilder på dem får jag visa senare.
Kram Annelie