Från Lakritsfabriken i Ramlösa fick jag en lakritsrot och Lakritspulver från Iran. Lakritsroten vill de att jag ska tugga på och lakritspulvret kan jag bl.a. använda när jag gör denna Lakritspannacotta (4 port):
-
4 dl grädde
2,5 msk socker
1-2 msk lakritspulver
1,5 gelantinbladKoka upp hälften av grädden, socker och lakritspulvret. Vispa och lös pulvret och häll i resten av grädden och fortsätt koka upp.
Blötlägg gelantinet i minst 5 min i kallt vatten. När grädden kokat upp dra den från plattan och rör ner gelantinet.
Häll upp i portionsformar och ställ i kylen ett par timmar tills pannacottan stelnat.
Garnera med hallon.Denna pannacotta ska jag definitivt göra! Eller kanske jag ska ge mig på att prova mina favoriter Lakrits Macarones?
Från Trafaco fick jag söt lakrits från Australien, Kookaburra Liqorice som blev trea på Svenska Folkets favoritlakrits 2011.
Jag brukar i vanliga fall inte vara så förtjust i sötlakrits men de här var faktiskt riktigt goda!
-
Från Malaco fick jag nyheten ”Viva Lakrits” som är helt fantastiskt god! Det gick rätt snabbt att tömma den påsen kan jag meddela 😉
- Från Ekologistik fick jag Zen Tronchetti som är ren lakrits och Zen Briciole med anisarom. De undrar vilken jag föredrar och jag måste svara att jag föredrar den med anis….
Lakrits är just nu väldigt trendigt i allt från matlagning till bakverk och till och med i vin och öl. Loka har också kommit med en ny smak som innehåller Jordgubb & Lakrits, den måste jag absolut prova. Sen vet ni ju att jag även älskar kombinationen av lakrits och choklad och att jag nu även läst att lakrits är bra för förbränningen gör ju inte saken sämre 😉
Glöm inte att besöka Lakritsfestivalen här i Stockholm 21 och 22 april!!!
Lars Tiden
Hej vi på Hållplatsens T & T har ju självklart den nya Lokan, kunde inte låta bli att köpa in den. Vi kommer också ställa ut på Lakritsfestivalen under namnet http://www.lakritshandel.se . Vi söker efter den saltaste lakritsen som finns i världen.
MVH
Lasse & Maria