Det bara regnar och regnar så det är så himla trist! Vi är mest bara inomhus och leker och jag försöker komma i kapp med bloggandet och lite jobb som jag ligger efter med men det är bara roligt så det känns ok.
Idag har vi även bakat en kladdkaka med After Eight choklad. Jag hittade en After Eight ask i stugan från förra sommaren som datumet precis gått ut på så de var lite sega men att baka med dem gick jätte bra!
Lyxig kladdkaka med After Eight
- 100 g smör eller margarin
- 100 g (12 rutor) mintchoklad (after eight)
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2.5 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1.5 tsk bakpulver
Glasyr:
- 150 g (18 rutor) mintchoklad (after eight)
Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från
värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter.
Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta.
Rör om till en jämn smet.
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och
chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet.
Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.
Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren.
Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter.
Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan.
Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från
värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter.
Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta.
Rör om till en jämn smet.
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och
chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet.
Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.
Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren.
Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter.
Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan.
Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.
Jätte god var den tycker jag som gillar mint!
Kram Annelie
Nina
Hej!
Googlade runt lite på lyxiga recept på kladdkaka och fann detta på¨din blogg!! Såg att du skulle baka en annan kladdkaka idag på kladdkakans dag men jag prövade på detta underbara recept.. vet inte om de är helt ditt eget eller så men tänkte bara kolla så de är okej att jag snor och lägger upp receptet i min blogg??
//Nina
Nina
Hej igen =)
Ja, den var fruktansvärt god!! Gästerna jag hade gillade den oxå!! Kakan du bakade igår blev den bra?? Lät gott, kanske får ta och pröva den oxå 😉
Anonym
Wow, marvelous weblog structure! How long have you ever been running a blog
for? you make running a blog glance easy. The total look of your site is great, as neatly as the content!
Here is my webpage: no carb snacks