Först tyckte jag att det lät lite konstigt men sen tänkte jag att jag ville testa och nu är jag helt övertygad om att detta recept på lussebullar är ett av mina favoritrecept just nu! De blir saftiga och jätte goda!
Här kommer receptet:
Lussebullar med vit choklad
5 dl mjölk
2 påsar saffran (1 g)
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
250 g creme fraiche
100 g mjukt smör
ca 12-13 dl vetemjöl
Fyllning:
200 g mjukt smör
200 g vit choklad
Pensling:
1 ägg
Pärlsocker
Gör så här:
Värm mjölk och saffran till max 37 grader.
Lös upp jästen i degvätskan.
Tillsätt salt, strösocker och creme fraiche.
Tillsätt mjukt smör och vetemjöl (lite i taget).
Knåda degen väl, gärna i en bakmaskin i ca 10 minuter. När degen precis släppt kanterna på bunken brukar den vara som bäst.
Låt jäsa till dubbel storlekt under bakduk, ca 45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Riv den vita chokladen (eller om du använder chokladknappar vilket jag gjorde denna gång).
Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela den i två delar.
Kavla ut varje del till rektangel, ca 1 cm tjock.
Bred smöret över plattan och strö över den vita chokladen.
Vik degen på mitten så den blir dubbel och skär den sen i 2-3 cm breda bitar.
Snurra ändarna åt varsitt håll och snurra dem runt dina fingrar så att du kan knyta en knut.
Lägg rullarna i pappersformar på en plåt, jäs under bakduk i ca 30 minuter.
Vispa upp ägg till penslingen.
Pensla bullarna och strö över pärlsocker.
Grädda i ca 8-10 minuter (tills bullarna fått lite färg).