Lördagsmys med våfflor och fix i nya lägenheten!

Helgen startade vi med en sovmorgon…. eller nja… den där meningen var ganska önsketänkande…. redan 06.30 kom Smilla in och väckte mig och bara kort därefter kom Max också…. så otroligt konstigt att på vardagarna när Max ska upp senast 07.00 för att hinna till förskolan så är han nästan omöjlig att få upp men så fort det är helg och han får sova länge så vaknar han innan 07.00 av sig själv!!!
Jag låg i varje fall kvar i sängen till kl. 07.30 och då gick jag upp och gjorde frukost. Klockan 10.00 väckte jag Jocke och sen pysslade vi i lägenheten fram till lunch. Det går sakta men säkert här hemma, fortfarande en hel del flyttkartonger som står ouppackade men det är mest bara för att jag vill måla några skåp innan jag fyller dem med grejer. Garderoberna är i varje fall fyllda så nu är alla kläderna på plats och idag satte vi upp lite lampor och försökte strukturera upp i klädkammaren.

Till lunch kom våra vänner Jocke och Elliot och vi bjöd på våfflor, det var ju våffeldagen i veckan men eftersom jag jobbade och Smilla var hos en kompis så sköt vi fram våfflorna till idag istället. Jag passade på att inviga mitt fina Åviken Diamond våffeljärn från Köksprodukter.se.


 

Jag har en gång fått tipset att äta kvarg istället för grädde med våfflorna och idag provade jag det. Vi hade även kvarg i smeten och faktiskt så kändes det nyttigt och gott! Lindahls kvarg med hallonsmak är riktigt god, gillar att den inte är så
söt som många andra då den inte innehåller något tillsatt socker!
Kvarg är väldigt proteinrikt och perfekt till frukost eller mellanmål, det är även gott att göra smoothies på kvarg! Lindahls Kefir har samma proteinhalt som Kvargen men en liten krämigare konsistens och dessutom en levande yoghurtkultur som är bra för magen! Så om du vill förändra dina matvanor kan du prova att byta ut din vanliga yoghurt mot kvarg och Creme Fraischen mot Kefir!
Kram Annelie