Churros är ett spanskt bakverk som man ofta hittar på marknader och festivaler här i Sverige. Det är ett friterat bakverk som påminner lite om munkar och som man doppar i chokladsås, super goda!!!
Det går jätte bra att baka egna Churros hemma men det är lite pyssel med spritsning och fritering så jag tänkte tipsa om ett busenkelt recept på ”fejk” Churros!
Köp hem smördeg med äkta smör, helt ofattbart så finns det smördeg att köpa som inte innehåller något smör alls så läs på förpackningen!
Du behöver:
250 g smördeg
50 g smält smör
2 dl strösocker
3 msk malen kanel
Chokladsås (Till servering)
100 g smält choklad
1,5 dl grädde
Värm ugnen till 200 grader.
Blanda kanel och socker i en djup tallrik och ställ åt sidan.
Skär ut ca 1 cm breda stänger av smördegen och ca. 10 cm långa och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen i ca 7-10 minuter, de ska bli gyllene (håll lite koll för de kan snabbt brännas.)
Smält smöret och pensla det på stängerna och rulla dem sen i socker/kanel blandningen.
Precis innan servering gör du chokladsåsen. Hacka choklad i små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med grädde. Smält under omrörning på svag värme.
Töm upp i en liten skål och servera som dipp.
MUMS!
Ljuvliga Churros
Kram Annelie