Mitt i VAB-veckan så anlände en middagskasse från Lithells! Helt perfekt då jag inte hade möjligheten att åka och handla. Lithells Middagsakut levererade en god middag för hela familjen och på menyn stod Provencalsk korvgryta med rouille, komponerad av kocken Mattias Larsson. Mycket färska goda grönsaker och Barnens Grillkorv som innehåller 60% kött.
Provençalsk korvgryta med rouille, 4 portioner
6 st Lithells Varmkorvar, delade i bitar.
200 g zucchini, tärnad
1 st paprikor, urkärnade och tärnade
8 st små schalottenlökar
8 st vitlöksklyftor (valfritt)
400 g passerade tomater
250 g kokt potatis, tärnad
1 msk hackad rosmarin
salt och olivolja
Rouille
2 dl majonnäs, rysk yoghurt eller crème fraiche
1 st rostad röd paprika, fintärnad
1 g saffran
2 st vitlöksklyftor, hackade
Värm en vid kastrull. Fräs zucchini, paprika, schalottenlökar och
vitlöksklyftor i olja. Häll ner de passerade tomaterna och koka upp.
Lägg ner korven och potatisen och låt korvgrytan sjuda sakta i ca 5
minuter.
Vispa samman samtliga rouilleingredienser till en kräm och smaka av med salt.
Enkelt och som sagt, väldigt gott!
Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!
så gott