Lakrits är gott!

Lakrids by Johan Bülow skickade med ett supergott lakritspulver, jag som älskar att baka kommer absolut att prova något av de recept som följde med, för hur gott låter inte följande: Lakrids Cupcakes, Lakrids-Jordgubbssylt, Lakrids Milkshake eller varm lakridsdryck….

Fick även ett Saltlakritspulver från Queen of Licorice som också passar utmärkt till bak- och matlagning!

Esteban´s Black, saltlakrits överdragen med choklad, är en stor favorit! De är perfekta! Ett stort plus också för den fina förpackningen, en perfekt gåva då den både ser lyxig ut och smakar gudomligt!

De brända mandlarna med chili och lakrits ifrån Gamlestads knäck och karamell var helt ok, jag är inte så förtjust i brända mandlar så jag ska lägga dem på Jockes sida av bordet och höra vad han säger 😉

Fick även en svart kartong som innehöll recept, tips, lakritspulver, lakritsrötter och Rossa som är en ren lakrits. Äkta lakrits från Kalabrien, Amarelli Lakrits. Återförsäljare och recept hittar du på aldo.se.

Lakritsfabriken Granule, Frosty & Chili flakes. Tre stycken salta lakritssticks doppade i choklad från Valrhona med havssalt, lakritsgranulat/salt och chili flakes. Kan man med fördel lägga på fikafatet, gott!

Ryfors Konfektyr – Gammeldags lakritsmarmeladgodis och god Ryfors lakritskola! Gillar kola, mer kola till folket!

Nammi Godis – Djurpur och Salta Djävular. Island var först med att kombinera lakrits och choklad och redan på 60 talet åt de det så det var först flera år senare som resten av världen hakade på. Heja Island!

Mest givmilda i hela goodiebagen tycker jag att Beriksson var! De hade dels lagt ner en Lakritssylt, ett lakritspulver och en Lakritsmarmelad! Fina burkar med fantastiskt innehåll! Även de skickade med några  recept som jag absolut ska prova mig på.

Brunbergs lakritstoffee. Det är lakritstoffeebitar med chokladglasyr, väldigt god kombination och även där försvann godisarna väldans fort! Systembolagets tidning Bolaget skrev i oktober att det
var deras favorit från Lakritsfestivalen 2012 och för mig ligger den också väldigt högt på topp listan 🙂
 

Man ska vara extra försiktig med att äta mycket lakrits om man har högt blodtryck, som tur är så har jag inte något problem med det för i så fall hade jag nog legat på akuten för länge sen 😉

Lakrits är gott!!!

Lakritsfestivalen firar i år 5 år och det känns som att festivalen kommer att växa för varje år som går!!!

Kram Annelie

One Comment

  1. Haha…jag har ätit mig igenom hela lådan och den är snart slut! Döör så gott:-)
    Ses vi i helgen? Jag kommer att vara med i morgon och på lördag!

    Kram Cecce

Comments are closed.