När Kronfågel bjuder in till lunch så står självklart kyckling på menyn! Spännande nyheter tillagades av proffskocken Markiz Tainton i Kronfågels egna kök och vi bjöds på en lyxig och generös 3-rätters meny som såg ut så här:
Förrätt:
Strimlad lårfilé Shawarma på Friterat Libabröd, grillad aubergineröra, fetaost och picklad lök.
Varmrätt:
Urbenad hel kyckling, örtfylld rulle med friterade rotfrukter, fänkålssallad med mynta, harissaaioli & Trancherad kyckling med basilikagremolata, sötpotatisgnocchi.
Dessert:
Churros med äppelkompott och kanelglass.
Förrätten som bestod av strimlad lårfilé Shawarma är en nyhet som kommer ut vecka 4 i butik. Sharwarma är en populär maträtt från mellanöstern som liknar kebab och där basen oftast är kyckling. Kycklingen har en spännande och mycket god smak.
Varmrätten bestod av nyheten ”Urbenad hel kyckling” som också kommer att lanseras vecka 4. Precis som det låter så är det en hel kyckling utan ben och det är perfekt för oss som vill spara tid i köket och vill slippa kladdet som blir när man rensar kycklingen. Om man vill kan man marinera kycklingen och sen tillaga den i ugnen på låg värme i 40-60 min. Eller så gör man som Markiz och rullar ihop den till en kycklingrulle och fyller den med en massa gott. Mums! Jag ska försöka testa mig på detta själv och då kommer ni även få ta del av receptet!
Till dessert blev det churros med äppelkompott och kanelglass, en perfekt avslutning av lunchen!
Tack Kronfågel för en fantastisk lunch, nu längtar vi till vecka 4!!!