I tisdags var jag inbjuden till en härlig VIP lunch på Hotellet, Linnégatan 18. Det var Svensk Fågel som bjöd på god kyckling, massor av inspiration och vi fick lära oss att det är skillnad på mat och mat!
Självklart var även Gula Pippin själv där och tog emot oss, kramade oss och bjöd på dans!
Jag tillhör skaran som vill handla ekologiskt och svenskproducerat och det hoppas jag att du också vill! Nu har Svensk Fågel gjort det enkelt att vi ska slippa stå och läsa den finstilta texten för att försöka se var kycklingen kommer ifrån. Nu är det bara att kolla efter den Gula Pippin! Den Gula Pippin är Svensk Fågels kvalitets och ursprungsmärkning som finns på alla förpackningar från Svensk Fågels medlemsföretag. Den garanterar att kycklingen och kalkonen är kläckt, uppfödd, slaktad och förädlad i Sverige med stenhårda krav på djurvälfärd och livsmedelssäkerhet. Medlemsföretagen är Kronfågel, Guldfågeln, Lagerbergs, Knäreds, Bjärefågel och Ingelsta Kalkon.
4 anledningar att leta efter Gula Pippin:
Eftersom det även var Fettisdag så bjöds det på super smarriga semlor till efterrätt!
Medverkade på lunchen gjorde bland annat tv-profilen Carin da Silva, stjärnkocken Anders
Dahlbom från Sveriges Mästerkock och träningsgurun Leila Söderholm. Carina var konfrencier, Anders gav oss tips på hur vi kan tillaga kyckling och hur vi på ett enkelt sätt styckar den och Leila gav oss fina träningstips. Jag kommer att återkomma med träningstipsen och även med några goda kycklingrecept som är värda att prova!
Härliga goodiebags med kyckling delades ut när vi gick så nu blir det härliga kycklingrätter på menyn här hemma ett tag framöver 🙂
Jag kommer definitivt vara än mer uppmärksam när jag köper kyckling i fortsättningen!!!
Ellen Svetlana Grønlund
Ønsker deg en fin uke 🙂