I torsdags på Skärtorsdagen var det knivens dag! Då kunde man hitta fina erbjudanden om knivar och massa med tips på nätet och i tidningar om hur man bäst tar hand om sina knivar. Att ha en vass kniv ökar garanterat matlagningsglädjen i köket anser jag, för det finns nästan inget värre än slöa knivar! Bl.a. Vikingsun har gjort ett klipp på YouTube som visar detta i ett morotstest och de har även gjort en klipp där de visar hur man slipar sin kniv.
Det finns massa bra knivmärken på marknaden men jag tänkte tipsa om några favoriter här:
Kai tillverkar premiumknivar i Japan och de är kända för sin kvalitet, funktion, skärpa och hållbarhet. De är även unika för sin estetiska design och att de är tillverkade av damaskusstål. De har ett mycket brett sortiment och de har även vunnit priser för deras mästerverk, mer om det finns på Dafras hemsida.
Frida Ronge som är Yaxells ambassadör och kullinarisk ledare på restaurangerna TAK och UNN på Hotell At Six gillar Yaxell p.g.a. att de håller sig vassa länge och är av väldigt god kvalitet. Hon tycker att det är bättre att ha en riktigt bra kniv än flera olika och hennes två favoritknivar som hon använder mest är Kockkniven från Super Gou, 20 cm och trancherkniven, 25,5 cm från Super Gou.
Ett annat bra knivmärke är Robert Welch Signature knivar som är flerfaldigt prisbelönta och tagits fram i samarbete med professionella kockar. De ger den bästa komfort i handen, det optimala skäret och 25 års garanti!
Förutom den ständiga jakten på bra och snygga knivar så håller vi på att leta efter ett snyggt knivblock att förvara våra knivar i men har ännu inte hittat något så vet ni något stilrent så tipsa oss gärna!
Knivens Dag
Kram Annelie
Pia
Tips om knivblock är Eva Solos. Jag älskar det. Stilrent. Plats för många knivar. Lätt att göra rent om det står nära spis samt har löstagbart ”innandöme” som går att ta ut och diska. Helt enkelt toppklass.