Vi älskar att baka här hemma och vi har alla en gemensam favorit som går fort att göra och som är enkelt, nämligen kladdkakemuffins! Men det bästa är förstås att få slicka i sig överbliven smet 😉
Recept Kladdkakemuffins:
100 g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 200°C.
Placera ut 14 st muffinsformar på en plåt.
Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.
Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Vispa sen ner vaniljsocker, salt, kakao och bakpulver. Rör sist i vetemjölet och det smälta smöret så allt blandas.
Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Vispa sen ner vaniljsocker, salt, kakao och bakpulver. Rör sist i vetemjölet och det smälta smöret så allt blandas.
Klicka ut smeten i bakformarna.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter.
Lägg en kökshandduk över kladdkakemuffisarna medan de svalnar så blir de inte hårda.
Njut med en klick grädde, glass eller bara som de är!
Kram Annelie