Idag är det kladdkakans dag! En av mina favoritdagar då jag älskar kladdkaka men jag är rätt kräsen för alla kladdkakor är inte goda, de får inte vara beska eller för mäktiga men däremot får de vara superkladdiga! Ett av mina favoritrecept är denna lyxiga kladdkaka med After Eight, den är super god om man gillar mint.
Lyxig kladdkaka med After Eight
100 g smör
100 g (12 rutor) After Eight
2 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1,5 msk bakpulver
Glasyr:
150 g (18 rutor) After Eight
Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (After Eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta hastighet.
Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.
Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren.
Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter.
Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan.
Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (After Eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta hastighet.
Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.
Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren.
Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter.
Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan.
Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.
Kram Annelie