Idag blev det Indiskt här hemma! Vi är verkligen inne i en Asiatisk matperiod just nu då det blir väldigt mycket wok och asiatiska kryddblandningar. Jag älskar stark mat och blandar gärna i chili och andra starka kryddor men det är ju svårt när barnen ska äta samma mat för de vill inte att det ska vara allt för starkt. En barnvänlig Indisk maträtt är Tikka Masala, den älskar barnen lika mycket som oss vuxna.
Det bästa med Santa Marias kryddblandningar är att det är så enkelt! Alla kan få till en Indisk god måltid på 15 minuter!
Recept Kyckling Tikka Masala (4 port):
1 påse Santa Maria Tikka Masala
500 g kyckling
2 dl creme fraiche
1 dl vatten
Garnera med färsk koriander
Dela kycklingfilé i bitar och bryn i olja eller smör. Tillsätt kryddblandningen och vatten. Rör ner creme fraichen och låt puttra i 2-5 minuter. Garnera ev. med koriander.
Servera med ris och Naan bröd.
#smartson #santamariasverige