Ibland lyckas man!

Igår satte jag äntligen upp det sista av julpyntet här hemma! Jag vet att barnen älskar det så jag tände upp alla elektriska ljusstakar och stjärnor i fönstren innan jag gick och hämtade dem på dagis/skola. Jag plockade även fram oxfilé, la champagnen på kylning och förberedde lite inför middagen då vi skulle lyxa lite extra eftersom både Jocke och jag var lediga samtidigt för en gång skull då jag fick en avbokad visning!

När jag och barnen kom hem så stod vi ett tag utanför huset och kollade upp mot våra fönster, det är en härlig känsla att se dessa tända ljusslingor, adventsljusstakar och stjärnor, det ser så hemtrevligt ut! Vi skyndade upp och jag berättade att vi skulle ha en mysig familjekväll med god mat och att vi bara skulle umgås. Men jag hann bara säga det så ”pang” gick strömmen och det blev kolsvart i hela lägenheten! Men det blev inte svart bara hos oss utan i halva Solna visade det sig! Så det var bara att tända upp alla ljus överallt och vi tyckte faktiskt att det var riktigt mysigt men efter en timme började vi bli hungriga och eftersom vi inte hade en aning om när strömmen skulle komma tillbaka så började vi fundera på att gå och köpa pizza men det kändes så himla trist då vi hade planerat en sån lyxig middag. Istället åt vi några mackor och väntade lite till…. och två timmar senare, klockan 18.30 kom strömmen äntligen tillbaka så att vi kunde påbörja vår middag!

Det blev en sen middag men ack så lyxig och god! Ni vet när köttet bara smälter i munnen, potatisen som vi gjort själva i ugnen blev alldeles lagom krispig och de hemmaplockade kantarellerna gifte sig också perfekt.

Som pricken över i:et så öppnade vi en flaska vin som vi haft på lagring och då blev verkligen middagen fulländad! Så himla kul när man lyckas matcha mat och vin!

Kram Annelie