Jag har ätit mitt första julbord för i år! Ja, du läste rätt och håller med dig om att det låter konstigt att äta julbord i september men när Kronfågel bjuder in så kan man ju inte tacka nej. Kronfågel vill att vi ska satsa mer på kyckling i jul inte bara för att det är gott utan även ur hälso- och klimatsynpunkt. Nyhet för i år är att Kronfågel tagit fram en kycklingjulskinka och sen har de ju även sina kycklingprinskorvar och kycklingköttbullar.
Kycklingjulskinkan är gjord av svensk kycklingfilé med en kötthalt på 88% och smakar väldigt gott! Den kommer att finnas i butik från v. 45 och kommer att kosta 139 kr för 900 gram.
Alltså, här ser ni en skymt av min överfulla tallrik, ni vet när det är buffé och man tycker att man tar lite av allt men när man sätter sig så inser man att man öst på sjukt mycket mat! Men samtidigt vill man ju smaka på allt…
Till dessert fick vi apelsinsallad med kanelskum, karamelliserad mandel och apelsinsorbet. Gudomligt gott! Hela menyn ser ni här längst ner och jag har även fått en massa härliga recept som jag som vanligt kommer att dela med mig av allt eftersom.