Vårt fredagsmys med mamma består av hemmagjord pizza, vin till oss vuxna och festis till barnen. Till efterrätt har vi ätit glass med banan, chokladsås och strössel allt enligt barnens önskan 🙂
Vi ska också svulla lite kladdkaka till Fångarna på fortet 🙂
Den här gången gjorde jag Leilas kladdkaka från hennes bakbok ”A piece of cake”, supergod!!!
Här är receptet för dig som blev sugen:
50 g. smör
1/2 dl. matolja
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen
50 gr. mörk kvalitetschoklad 70%
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt matolja.
3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner det varma smöret.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.