Har du koll?

När man är i alperna så är det väldigt viktigt med solkräm märker man! Även fast det är molnigt ute så tar solen mycket eftersom vi befinner oss så högt uppe. Man ska förstås alltid vara noga med att skydda sig mot UV-strålning, även när ”bara” är hemma i Sverige. Igår satt jag på en alptopp i en timme och njöt i en solstol, jag smörjde in mig noga men ändå är jag lite röd idag!

Det är även viktigt att hålla koll på sin hud och sina födelsemärken! La Roche-Posay har dragit igång en kampanj för att sprida kunskap om just hudcancer. De uppmanar alla att kontrollera på sig själv och sina kära. Kunskap och vaksamhet kan rädda liv och därför har La Roche-Posay skapat en infosida hur man förebygger malignt melanom och hudcancer, vad man ska hålla utkik efter och när man bör gå till en hudläkare. Den 18-22 maj kan du gå och kolla dina födelsemärken utan remiss hos hudläkare, läs mer om de dagarna hos Euromelanoma. Läs mer om hur du uppmärksammar dina leverfläckar och födelsemärken på www.laroche-posay.se/skinchecker.

La Roche-Posay forskar ständigt i nya tekniker som utmanar gränserna för optimalt solskydd för att hjälpa till att förebygga de skador som solen kan orsaka. Anthelios från La Roche-Posay erbjuder en solserie som är skräddarsydd för den skandinaviska huden, som är fri från parfym och parabener.

Vichy satsar också på att bli ännu bättre och att kunna anpassa sig till kvinnors skiftande behov. Vi kvinnor vill ha det ultimata solskyddet som samtidigt har hudvårdande egenskaper såsom återfuktad hud, en som skyddar mot pigmentfläckar, rodnad eller annan form av ojämn hud. Vi vill ha en jämn, hälsosam och strålande färg som varar. Vichy har därför skapat IDEAL SOLEIL som uppfyller alla dessa ”krav”.

Vårens starka solstrålar är här så se till att fylla på med solkrämer redan nu! På Apoteket hittar du ett brett och noga utvalt sortiment!

Kram Annelie