Vi får ju hem matkassar från Årstiderna varje vecka och det är verkligen toppen! Det absolut bästa är att allt är ekologiskt och råvarorna är fräscha och fina.
Det följer även med recept och igår lagade vi torsk med kokosris som blev super gott så därför vill jag dela med mig av receptet:
Ångkokt torskfisk med kokosris, citrongräs och salsa:
Ris
Kokosmjölk
1 citrongrässtjälk
1/2 vitkål
1 paket torsk
2 avokado
1 knippe koriander
1/2 chili
1 grapefrukt
Olivolja, havssalt, svartpeppar, smör
– Sätt ugnen på 180 grader
– Koka ris men byt ut ca hälften av vattnet till kokosmjölk, lägg även i halva citrongräset och låt det koka med men ta bort det innan servering.
– Skölj vitkålen och strimla den. Ta bort det yttersta bladet från citrongräset och finhacka den och blanda sen med vitkålen och 2-3 msk olivolja, salt och peppar.
– Lägg 4 bitar bakplåtspapper eller aluminiumfolie på bordet och fördela vitkålen på dem och lägg sen en fisk ovanpå varje hög. Salta fisken och toppa med en klick smör. Förslut paketen genom att snurra pappret eller bind med ett steksnöre. Placera knytena i en ugnssäker form och ha dem i ugnen i ca. 10-14 minuter, tills fisken är genomlagad.
– Dela avokadorna och kärna ur dem och tärna köttet.
– Grovhacka koriandern och finhacka chilin.
– Vänd ner avokadotärningarna i grapefrukt, koriander, chili och salt.
Servera sen fiskknytena tillsammans med kokosriset och avokadosalsan.
Detta blev så sjukt gott så det här kommer vi absolut att göra fler gånger!