Heinz har dragit igång en tävling för
att utse Nordens godaste köttfärssås och idag budades en korg till mig med
vinnarreceptet från förra året. På Heinz facebooksida hittar du tävlingen där förstapriset är en weekend för två personer till köttfärssåsens hemstad Bologna så om
ni vet att ni är grymma på köttfärssås, skicka in receptet!
Som motivation kommer här förra årets vinnarrecept, Lars Silfwerplatzs “Lycopersicum sås”
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
500 g köttfärs
2 dl kantareller
2 msk Heinz Tomatpuré
3 msk balsamvinäger
1 burk krossade tomater
3 msk kalvfond
2 dl vatten
2 dl grädde
1 dl Heinz Chilisås
150 g salsiccia
4 msk smör
Gör så här
Fräs hackade lökar, kantareller, skivad salsiccia och köttfärs i
smör. Tillsätt tomatpuré, balsamvinäger, krossade tomater, kalvfond,
grädde, Heinz Chilisås och vatten. Koka långsamt och länge. Smaka av med
salt och svartpeppar. Tillagas med fördel över öppen eld. Avnjuts med
nykokt pasta, parmesan, Heinz Ketchup och i sällskap av familj och
vänner.