Fyraårstrots och livespelning

Igår började dagen med en fyraårstrots som heter duga, Max tycker att han kan bestämma allt själv just nu och har väldigt svårt att ta ett nej. Igår skulle han först ha med bandyklubban till förskolan men jag vet att pedagogerna inte gillar det så jag sa nej och förstås blev han helt galen och vägrade lämna ifrån sig klubban. Till slut kunde jag distrahera honom med annat men då kom han på att han skulle ha sparkcykeln med…. Jocke var inte hemma, Smilla skulle iväg till skolan och jag iväg till ett möte så hela situationen blev stressande och jag har hört att vid sådana tillfällen är det bara att ta barnet under armen och gå iväg, men det är ju inte så enkelt när Max väger bly och är stark som en häst plus att man är rädd att störa grannarna allt för mycket när han skriker så det ekar i hela trapphuset…. pust, iväg kom vi i varje fall till slut och när vi väl kom till dagis så hade Max lugnat sig och det gick att prata med honom normalt igen och det är precis som han blir blockerad när sånt här händer och det går inte att få kontakt med honom under hans utbrott. Men när han lugnat sig och jag frågade vad det var som hände så kramar han om mig med sina knubbiga armar och säger -”Förlåt, jag älskar dig mamma, jag vet inte varför jag blir dum” ni kan ju förstå att mamma hjärtat smälter helt vid de orden och hela dagen så hade jag ångest över situationen och med lätt huvudvärk.

Men jag hade en fantastisk dag i härligt väder med vänner som jag ska skriva om senare och när jag hämtade barnen på eftermiddagen så sa jag till dem att nu går vi hem och myser ett tag och äter middag MEN så fort vi kom innanför dörren hemma så hoppade detta trotsmonster in i Max kropp igen och det satte igång med 110% och höll i sig ända till läggning. Grejen är att under dessa utbrott är det omöjligt att få någon som helst kontakt med honom och inget hjälper, det är ingen idé att hota eller straffa för det går helt enkelt inte in. Svårt också när man är hemma ensam som förälder och ska hålla allting flytande och man vill ju inte att Smilla ska lida över detta. Det slutade med att jag fick migrän och somnade 21.00 helt utmattad!!!

Imorse vaknade Max med bra humör men jag har fortfarande huvudvärk så det blir en lugn dag för mig idag! Jocke kom hem 02.00 inatt och skulle iväg och jobba 09.00 i morse igen men som tur var hann han hjälpa till att lämna barnen och den här morgonen gick hur bra som helst! Jag blir ensam med barnen hela helgen så jag hoppas verkligen att Max trots inte kommer så ofta i helgen och att min huvudvärk försvinner innan det är dags att gå och hämta hem dem i eftermiddag. Ska lägga mig nu och lyssna på P4 för Jocke är med där och spelar med Darin mellan 11-13 så in och lyssna ni också! Även fler artister är med och ni kan lyssna direkt genom att klicka på denna länk, där finns också live-tv så att ni kan se allt live!

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=103&grupp=18458

”Det är stor fest i Radiohuset när Musikplats Stockholm firar sin 200:e livespelning. DarinJasmine Kara, Weeping Willows, Robin Stjernberg, Miriam Bryant och Louise Hoffsten är några av artisterna som firar programmet.”

Kram Annelie