Cabernet och Zinfandel och går att beställa på Systembolaget eller på Systembolaget.se. Den exklusivt designade boxen är
ett samarbete med Laila Bagge som också är Ruby Zins ambassadör.
Docent Ulf Bengtsson från Sahlgrenska akademin var också inbjuden för att berätta om hur kroppen reagerar på just histamin och garvsyra. Rödvin innehåller som sagt dessa ämnen men även många andra produkter som t.ex. tonfisk, ädelost och salami. Så för den som vet om att den är känslig mot rödvin ska även vara försiktig med dessa produkter och ska absolut inte kombinera ost och vin, inte heller beställa en pizza med mycket ost och dricka rödvin till!
Specialproducerade Ruby Zin är trots sina
reducerade halter av histamin och garvsyra ett smakrikt vin. Vinet har en djup
röd färg och smaken är rund och mjuk med inslag av mörka bär, plommon och fat.
Doften är generös med härliga toner av björnbär, körsbär och en touch av
vanilj. Ruby Zin passar till olika kötträtter men går också alldeles utmärkt att
dricka som det är eller till mingelrätter.