En klassisk husmanskost är Falukorv i ugn med potatismos! Enkelt och gott och man kan välja själv vad man stoppar i korven. Många har senap, bostongurka, pesto, lök i alla dess former, tomater…. men här hemma är det rätt kräset när det gäller smaker så jag valde idag att göra en enkel variant med bara lök, ketchup, ströbröd och ost och till det serverade jag potatismos och sallad.
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala potatis, dela dem i mindre bitar och koka mjuk.
3. Snitta falukorven i 1-2 cm tjocka skivor men skär inte ända ner.
4. Lägg korven i ugnssäker form. Skala och skiva lök och tomater tunt och fördela dem i snitten mellan korvskivorna.
5. Klicka ev. pesto över korven och strö sedan över ströbröd och riven ost.
6. Tillaga mitt i ugnen i ca 25 minuter.
7. Häll av vattnet från potatisen.
8. Värm mjölk i en kastrull, mosa potatis eller vispa försiktigt med en elvisp. Späd moset med mjölken. Krydda med salt och peppar.
9. Servera med ev. Haricots Verts som kokats i saltat vatten i 4 minuter eller bara en grönsallad.
Inspiration till denna maträtt kommer från ICA Kvantum Mall of Scandinavia. Vi har testat deras matkasse och ICAs Matkasse beställer man på hemsidan och hämtar sen i butiken eller så fyller man i postnummer och kollar om man kan få hemleverans. Kassarna innehåller färdiga recept och råvaror för goda, näringsrika och varierade middagar och det finns 4 olika kassar att välja på.
Falukorv i ugn med mos
Kram Annelie