Destination Sigtuna står för årets hållbaraste julbord och jag har blivit inbjuden för att provsmaka! Det slängs alldeles för mycket julmat varje år, nämligen drygt en miljon (!) ton mat och det är det som Destination Sigtuna ska försöka göra något åt. De vill visa att vi kan förhindra onödigt svinn genom att ta hand om julens rester och förvandla dem till nya läckra rätter. I receptsamlingen ”En godare jul” har de samlat flera recept så att vi kan lära oss att förvandla julskinkan till en mustig gulaschsoppa, den överblivna rödkålen blir en god chutney och av de överblivna rökta charkuterierna blir till läckra kanapéer.
Så om ni ska äta julbord i år och vill bidra till miljön så är ett tips att boka bord på något av följande ställen, för de kör alla med hållbarhetstänket: Sigtuna Stadshotell, 32 rum och kök, Best Western Arlanda Hotellby, Best Western Park Airport Hotell, Clarion Hotel Arlanda Airport, Hotell Kristina, Kämpasten, Rosersberg slottshotell, Sigtunahöjden Hotell & konferens, SigtunaStiftelsen Hotell & konferens, Stora Brännbo hotell och Wenngarn.