Fy vad kallt det är ute! Vantar, fodrade stövlar och varmare jackor är framplockat och mössan är på sen länge på barnen. Smilla ska ut i skogen idag med dagis så även matsäck blev packat.
Om ni som mig också gillar choklad så får ni inte glömma Chokladfestivalen som kommer till Nordiska museet i helgen!
leverantörer, chocolatierer och konditorer återigen visa upp, arbeta
med, lära ut och sälja det senaste inom kvalitetschoklad.
I
år firar Chokladfestivalen 10-årsjubileum. Från att ha börjat med 23
utställare, en festivaldag och 4500 chokladintresserade besökare har de
senaste festivalerna lockat fler än 15000 besökare. Totalt har 126.300
besökt Chokladfestivalerna genom åren – och många kommer tillbaka varje
år.
Jag är inbjuden till press/bloggvisning idag och det ska bli så himla roligt!
Så här ser dagens schema ut:
– Arrangörerna Magnus Johansson och Tony Olsson berättar kort om festivalens program.
Allmänhetens kunnande gällande choklad har formligen exploderat sedan 2002 när Chokladfestivalen startade säger Martin Isaksson, en av grundarna av Chokladfabriken. Martin är på plats och berättar om sina erfarenheter då han ställt ut på alla festivaler.
– Kersti Liljeqvist Zebeda
från Zebeda Chocolate berättar kort om de senaste rönen om choklad och
hälsa och om de föredrag hon håller tillsammans med Philipp Kauffmann
från Original Beans som genom choklad vill rädda världen. Läs mer om Kersti och föredragen.
– Finalisterna i tävlingen Årets Konditor
finns på plats och det hemliga bakverket presenteras liksom en råvara
som ska ingå. Tävlingen går av stapeln på förmiddagen den 12/10.
– Chokladfabriken, Nordiska museets Matsal och Modern Wines bjuder på en provning av chokladdesserter efter recept ur den nya boken Chokladfabrikens desserter med passande dryck till.
Därefter, ca kl 17-19, är det fri rundvandring bland utställarna. Passa på att fråga om den choklad de ställer ut och om nyheter m.m.
Mmm… vad smaskigt det ska bli 🙂
Fnulan
Guuuuuuuud så avundsjuk jag blev nu!!!