Chili Con Carne är en rätt som jag förknippar med skolmatsalen, jag kommer ihåg att det ofta serverades på lunchen och det var ingen höjdarrätt direkt. Jag har aldrig lagat rätten själv hemma någon gång för det har inte känts lockande men när den rätten nu var med i ICA´s Matkasse så tyckte jag ändå att det kändes rätt så kul.
Så här ser receptet ut för 4 personer:
4 port kokt ris
1 gul lök
1 msk olja
ca 500 g nötfärs
1 krm chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 köttbuljongstärning
380 g vita bönor i tomatsås
500 g krossade tomater
Salt och peppar
Skala och hacka löken och fräs den i olja i en stekpanna.
Tillsätt färsen och bryn den tills den fått fin färg.
Blanda ner kryddor, buljongtärning, bönor och tomatkross och sjud i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med morotsstavar, ris och gräddfil.
Jag måste erkänna att rätten absolut inte går att jämföra med den man fick i skolan, detta blev ju sjukt gott och man fick ju aldrig gräddfil med i skolan och den gav ju den sista touchen av hela rätten! Så gott så jag till och med glömde fotografera innan maten nästan var slut 🙂
Denna matkasse kommer från ICA Kvantum Mall of Scandinavia och vi har testat en 5-dagars familjekasse. ICAs Matkasse beställer man på deras hemsida och hämtar i butiken eller fyll i ditt postnummer och kolla om du kan få hemleverans. Kassarna innehåller färdiga recept och råvaror för goda, näringsrika och varierade middagar och det finns 4 olika kassar att välja på.