Brukar ni köpa Kavli mjukost? Det är ett bra pålägg som är populärt hos många, jag tycker personligen att det är väldigt enkelt och gott att bara köra en ”rand” på smörgåsen, det behövs inget smör och inget annat för att göra mackan god.
Men vad jag tror många har missat är att det är supergott att även använda Kavli mjukost i maten! Jag fick genom Smakbox prova olika sorter av Kavli mjukost så förra veckan experimenterade jag hej vilt i köket och testade mjukosten i många olika rätter. Mjukosten får soppan lite krämigare och den är en god smaksättare till många andra rätter. Min favorit blev nog den här pastan:
Stek bacon, purjolök, vitlök, valfri svamp (jag tog svart trumpetsvamp) och blanda ner Kavli champinjonost eller Kantarellost. Om du vill ha en lösare sås så kan du även hälla i en skvätt grädde. Koka pasta och blanda ihop alltihopa, så himla gott! Pricken över i kan man mala lite Tellicherry Svartpeppar över den färdiga rätten. Mums!
Kram Annelie