Besök på en vingård i Toscana

En dag åkte vi upp till vingården Rocca Di Castagnoli som ligger i Gaiole i Toscana och kollade i deras vinkällare, handlade lite vin och hade en fantastisk vinprovning! Det var verkligen på ”riktigt”! Jag har varit på många vinprovningar i mina dar men det här var ju direkt på vingården där vinerna gjordes och vi fick till och med träffa mannen som framställde och var ansvarig över dessa viner, helt fantastiskt!!!

Vi provade 6 olika viner och två sorter blev stora favoriter som vi köpte med oss hem. En Chianti Classico och en Vin Santo.

Vin Santon är den mest fantastiska smakupplevelsen som jag upplevt i vinväg, det var som guld i munnen och helt oemotståndligt!!! Tyvärr var den rätt dyr så vi kunde bara köpa en flaska men den kommer vi njuta av vid rätta tillfällen, det är mer som ett dessertvin så man dricker inte så mycket av den vid varje tillfälle.

Ni som gillar Italienska viner ska inte tveka att åka till Toscana tycker jag! Det är först nu när man gjort det som allt känns på riktigt och det är så häftigt att ha varit där i ”meckat”. Jag har alltid gillat Chianti viner men nu kommer det kännas ännu roligare att dricka dessa. I Toscana dricker man vin hela dagen och till alla måltider, det kändes som om man alltid hade ett glas vin i handen och jag kommer att bära med mig ett uttryck som Riccardo i Gaiole sa till mig då jag tänkte tacka nej till ett glas vin, ”-Never say Never to Chianti in Chianti”.

Kram Annelie