Allas rätt till frukost!

Visste ni att det finns många barn som varje dag går till skolan hungriga då deras föräldrar inte har råd att ge dem frukost? Jätte hemskt tycker jag och så tycker även Kellogg´s och Röda Korset så de har startat ett samarbete där de gemensamt hjälper barn och familjer med frukost!
Konkret går det ut på att de finns på plats i skolor i särskilt utsatta områden och förser ungdomarna med en rejäl frukost innan skolan börjar, för att ge dem förutsättningar att klara sin skolgång.

Förra veckan var jag inbjuden till en frukost med Kellogg´s och Röda Korset och där berättade de om Frukostklubben som de driver och det är imponerande vilket arbete de gör men även heder åt Röda Korsets frivilliga som gör detta på sin lediga tid utan lön!

För varje såld förpackning flingor märkt med ”Ge 1 portion” skänker Kellogg en portion flingor till barn, familjer och andra som behöver det. Så om du vill hjälpa till, leta efter de flingpaketen nästa gång du handlar!


Illustratören Carolina Grönholm har exklusivt för Kellogg´s tolkat programmet ”Breakfast for better days” med en unik illustration i 15 numrerade och signerade exemplar och vi bloggare som var på plats fick varsin fin tavla med oss hem!
 
Kram Annelie