Förra veckan bjöd Benella fisk in mig till en smyglansering på Berns här i Stockholm. Benella Regnbåge är en premiumfisk och finns att köpa på bl.a. Urban Deli och vissa utvalda Ica Maxi och den smakade helt fantastiskt! Daniel Lakatosz som kom tvåa i Sveriges Mästerkock 2016 gjorde flera smårätter till oss med denna fisk och till det bjöds det på gott bubbel.
Benella Regnbåge minskar övergödningen i Östersjön och innehåller massor av de viktiga omega-3 fettsyrorna EPA och DHA, Benella Regnbåge har även grönlistats av WWF Sverige! Traditionellt sett används fiskfoder som har producerats av fisk från världshaven och som då tillför kväve och fosfor till Östersjön när det används här. Men Benellafiskarna äter ett nytt foder där fiskmjölet och oljan kommer från lokal fisk fångad i Östersjön, vilket innebär att näringsämnen återanvänds och att ingen ny fosfor eller kväve tillförs. Varje Benellafisk sänker istället fosforbelastningen i Östersjön och tillför betydligt lägre halter av kväve. Visst, fisken är lite dyrare men så mycket godare och så mycket snällare mot miljön så kanske något att tänka på nästa gång vi handlar fisk? Vi fick även prova fisken som sushi och jag säger bara MUMS!