Jag är ambassadör för Taste by Globe och av dem har jag fått hem en underbar bakbox som innehåller Simona Munteans underbara bakbok ”Simonas Söta – Sagolika bakverk för fest och fika” och även bakprodukter från Sellton och Happy Green.
Genast började jag bläddra i den otroligt vackra och inspirerande boken och fastnade för receptet på Kärleksmumstårta på sidan 123. Jag älskar kärleksmums men har aldrig sett eller fått tanken på att man kan göra en kärleksmumstårta! Tyvärr kunde jag dock inte baka en sådan nu eftersom jag måste köpa fler runda formar så det blev en kärleksmumskaka istället och jag kan lova att den blev sjukt god! Jag strösslade kakan med Selltons kokosflingor som fanns med i boxen.
Sellton hade även skickat med ett mandelmjöl som jag bakade en mandelkaka av. Pappa är ju känslig mot gluten och Jocke och han ska bygga på stugan tillsammans den här veckan så den blev perfekt att skicka med en mandelkaka med dem som de kan mumsa på. Här är receptet på den:
Recept Mandelkaka:
6 ägg
3 1/2 dl socker
1 1/2 tsk kanel
1 msk citronsaft eller rivet citronskal
6 dl mandelmjöl
Florsocker till garnering
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg och socker poröst
Vispa ner kanel, citron och mandelmjöl
Häll smeten i en smord form och grädda mitt i ugnen ca 40-45 min
Låt svalna och pudra på florskocker
Gott att äta med glass 🙂
Jag fick ju även hem kokosolja från Happy Green. Jag använder nästan alltid kokosolja när jag steker för jag tycker att det blir en god touch i maten. Allt från kycklingrätter till att steka pannkakor! Jag har även utnyttjat koden ”HAPPY20GREEN” för att beställa fler produkter på nätet och fick med den koden 20% rabatt på hela köpet! Passa på du med, koden gäller bara fram till den 31/3.
www.happygreen.se