På helgerna är det mysigt att gå upp lite före familjen och baka frukostbröd tycker jag, det får inte vara något bröd som måste jäsa för då tar det för lång tid så Scones är perfekt! Nu på slutet har jag börjat göra ostscones och det är så himla gott så jag tänkte nu tipsa er om det!
Recept Ostscones:
6 st scones.
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g rumstempererat smör (värm några sekunder på svag värme i mikron om du inte orkar vänta)
2 dl mjölk
1 dl riven smakrik ost
Sätt ugnen på 225 grader
Blanda ihop alla ingredienser utom den rivna osten. Jag blandar ihop allt med händerna, det är kladdigt men lättre att finfördela smöret.
Klicka ut 6 klickar på en plåt som har bakplåtspapper
Strö över riven ost (jag använde här Allerum, Skotsk Cheddar som jag fick i Smakbox)
Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter tills de blir gyllene.
Servera med en god marmelad!
Så gott!!!