Måste tipsa om den perfekta kladdkakan! Den är gjord på brynt smör och så god! Jag har haft receptet nedskrivet ett tag så jag kommer inte ihåg hur jag fick det men döper den till ”Niehoff kladdkaka” bara för att jag lätt ska hitta det i fortsättningen när jag googlar så jag inte glömmer det igen 😉 Men lite varning att den är väldigt kladdig och jag kör alltid dubbelsats eftersom jag brukar serverar den i en rätt stor pajform så att den räcker länge!
Här kommer receptet:
Recept Niehoff kladdkaka:
Vispa noga:
2 ägg
3 dl socker
Rör ner (med slev):
1 1/2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1/2 tsk flingsalt
125 g brynt smör* (förklaring nedan)
1 1/2 dl mjöl
Smörj en form och grädda kakan i 20-25 minuter i 150 grader.
Servera gärna med glass/grädde och bär.
* Lägg smöret i en kastrull och smält det på hög värme. Fortsätt värma smöret under vispning tills det har en gyllenbrun färg och nötig doft. Det är viktigt att vispa så att inte mjölksocker och proteiner bränns. Använd gärna en termometer. Smöret är perfekt brynt vid 125°.