Vi älskar Italiensk mat här hemma men ikväll var det första gången jag lagade den klassiska pastarätten Spagetti alla Puttanesca men absolut inte sista! Jag har i samarbete med Zeta.nu fått hem några Zeta produkter och på hemsidan finns många härliga recept men jag valde som sagt Puttanesca eftersom jag bara ätit det i Italien på restaurang. Det blev faktiskt lika gott och även resten av familjen gav tummen upp 👍🏻
Recept Spagetti alla Puttanesca:
2 burkar Zeta Körsbärstomater
2-3 vitlöksklyftor hackade
1/2 röd chili finhackad
2 1/2 tsk Zeta Sardellcrème eller 4 st Zeta Sardeller, grovhackade
1/2 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico
1 burk Zeta Leccino-oliver urkärnade
2 msk Zeta Kapris medelstora
2 msk bladpersilja hackad
400 g Zeta Spaghetti Casa Di Luca
Ev. parmesan
Fräs vitlök, chili och sardellcréme i olivolja utan att de får färg.Tillsätt tomaterna, oliver och kapris.
Låt sjuda under lock i 30 minuter.
Rör om då och då.
Koka spaghettin mjuk men spänstig, ”al dente”, i rikligt med saltat vatten.Spara lite vatten innan du häller av vattnet och vänd ner spaghettin i såsen. Späd med pastavattnet om du önskar mer vätska.
Strö över persilja och riv över parmesanost.
Zetas Crostini tillsammans med kronärtskockskräm och oliver är underbart gott! Perfekt att bjuda gäster på till fördrinken eller bara ha som gott snacks framför TV:n vilket vi hade ikväll!