Vissa event är bättre än andra och ett av de bästa jag varit på i år är när Picard i förra veckan bjöd in till mingel och lunch på Franska residenset i Stockholm. Vi fick börja med att mingla runt i det vackra och exklusiva residenset med ett glas champagne Deutz i handen och smaka på goda mumsbitar från Picard.
Picard hade med hjälp av kocken PiLe dukat upp en plockvänlig mingelbuffé med råvaror som bjuder på smarta genvägar när du te.x. ska ha fest och så här såg menyn ut:
- Tonfisk Nicoise
- Ankleverterrin med brioche och glaserade fikon
- Kronärtskockor kokta i äppel-beurre monté med bakad spetskål och broccolikräm
- Anka L´orange med stuvade murklor
- Bakad torsk med beurre blanc, fransk kaviar och ärter
Visst låter det underbart? Jag kan lova att det var hur gott som helst!
Till dessert dukades ett fantastiskt dessertbord upp med franska bakverk från Picard.
Även proffsminglaren Henrik Fexeus var på plats och lärde oss hur man blir en proffsminglare. Väldigt roligt och väldigt intressant och jag längtar tills nästa mingel då jag ska prova mina nya kunskaper.
Picard är Frankrikes största kedja inom fryst premiummat och de har sammanlagt 11 butiker i Stockholm, Uppsala och Göteborg. Men de finns även i frysdisken i din ICA-butik. Picards rätter har frysts direkt efter tillagning och är helt fria från konserveringsmedel. Nu har även julens nyheter lanserats i butikerna och det är en härlig blandning av franska aptitretare, julgodis och efterrätter. Jag blev helt kär i både minirullarna med tryffel och comté och i jultomtens släde med glass!
Tack Picard för ett fantastiskt ”Mingel Magnifique à la PICARD”!!!