Nu ska jag tipsa er om en ny favoritprodukt, nämligen CrocPot! Först var jag lite tveksam till den och tänkte att det är ännu en maskin som ska samla damm och ta plats här hemma. Men nu när vi testat den några gånger så är hela familjen kära! Nu är det nämligen slut på torr kyckling, segt kött eller smaklösa maträtter, allt blir så smakfullt och mört i denna maskin och det är ju sååå enkelt! På morgonen stoppar jag i kvällens middag och sen går den på ”slow cock” hela dagen och lagom tills alla kommer hem hungriga så är maten klar! Man kan även koka pasta, ris eller gröt i den eller varför inte en lyxigt god risotto! Perfekt också när barnen går hem själva från skolan så har de varm mat färdig när de kommer hem så slipper de hålla på med spisen och värma mat.
Jag kommer att tipsa om mina favoritrecept här i bloggen och börjar med ett som är väldigt populärt både hos barnen och oss vuxna. Jag har kommit på det själv så jag har inte några mått utan man får ”höfta” sig fram. Det är ett rätt logiskt recept att ju mer grädde man har i desto godare men såklart onyttigare. Ju mer Teriyakisås ju mer smakrikt blir det och ju mer grönsaker desto hälsosammare så ta i den mängd som känns bra för dig.
Skär Kronfågels kycklingfiléer i skivor och lägg i botten på en Crockpot.
Tillsätt sen hackad lök, vitlök och de grönsaker som du gillar. Jag valde paprika, morot och champinjoner men brukar ofta även ha i broccoli och blomkål. Ringla över Teriyakisås och grädde och lägg på locket och låt det koka i 4 timmar på låg värme eller 2 timmar på hög. Kycklingen är färdig när den lätt kan rivas isär med en gaffel.
Servera med kokt ris eller nudlar och rostade sesamfrön.
Efter 4 timmar på låg blir det så här gott och väldigt, väldigt mört!
I förrgår när pappa var här så bjöd jag på denna rätt. Vi började med att njuta av sensommarvärmen på balkongen där vi drack mojitos (undrar hur många jag druckit i sommar?) och firade hans namnsdag. Till förrätt blev det sen chevretoast med rostade pinjenötter och nyslungad honung från våra vänner på Gotland och till dessert blev det kladdkakeglass med maränger, grädde, mango och hallon. En härlig trerätters middag en vanlig onsdag är inte helt fel!