Förra veckan var jag inbjuden till en härlig och nyttig frukost och föreläsning om Power Fruits på Hotel Miss Clara. Medvetenheten om bärens smak och hälsoegenskaper ökar och de erövrar därför den europeiska livsmedelsmarknaden. År 2015 startades Europakampanjen ”Enastående egenskaper hos vanliga frukter” på initiativ av Förbundet för Polska fruktodlare. I Sverige uppger 18 % att de äter bär dagligen och jordgubbar är populärast. Hallon och blåbär kommer på delad andra plats.
Bär och frukter ingår i en lättsmält och balanserad kost. Både som färska och frysta utgör de en rik källa av både vitaminer och mineraler som är viktiga för hälsan. Vi ska se till att välja frukt och bär som kommer från Europeiska unionens länder för de är saftiga, väldoftande, har fina färger och enastående smaker! Det finns alltid tillfällen att äta bär, till frukost, lunch, middag, mellanmål eller kanske i bakverk eller dessert.