Här hemma älskar vi ju att baka och senaste baket resulterade i pepparkaksmuffins! Så goda och enkla att göra!
Till dem smakade jag nya julkaffet från Indiska och det är lite ovant med julsmak men till muffinsen passade det perfekt! Här kommer receptet ifall någon fler blir sugen att baka:
- 3 st ägg
- 2 1⁄2 dl rårörsocker
- 1 dl smält smör
- 250 g Kesella kvarg
- 4 dl vetemjöl
- 1 1⁄2 tsk bakpulver
- 1 1⁄2 msk pepparkakskrydda
Sen hade jag kardemummakräm ovanpå och garnerade med kryddhusets saffransströssel:
- 2 dl crème fraiche
- 1 tsk kardemumma
- 1 dl florsocker
Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i
smör och kvarg. Blanda de torra ingredienserna och rör ner
i smeten. Fördela den i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 12
min. Låt svalna på galler.
Blanda crème fraiche med kardemumma och florsocker. Vispa till en fast kräm och klicka den på muffinsen.
smör och kvarg. Blanda de torra ingredienserna och rör ner
i smeten. Fördela den i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 12
min. Låt svalna på galler.
Blanda crème fraiche med kardemumma och florsocker. Vispa till en fast kräm och klicka den på muffinsen.
Kram Annelie
dianasdrömmar
Mums låter goda 🙂 kram Diana