I onsdags var jag inbjuden till en grill-lunch med ICA och första grillningen på året smakar alltid bäst! Det bjöds på surdegsmacka med varmrökt lax och grillad sparris till förrätt:
Till varmrätt:
– Grillade kycklingspett
– Rostad majs och avokadosallad med chorizo
– Honungs- och ingefärsgrillade ribs med potatis, äpple och sellerisallad.
Till efterrätt fick vi grillad ananas med jordnötter, kolasås och vaniljkesella:
Helt sjukt gott var allting och jag längtar så mycket efter att den riktiga grillsäsongen ska börja för jag har verkligen fått mersmak och massor av inspiration!
Temat var ”alla kan grilla” och jag är en av dem som tycker det är lite läskigt att grilla men jag har lovat mig själv att jag ska försöka lite mer nu i sommar! Det är ju så otroligt gott att grilla grönsaker och det är ju så lätt att glömma det och bara göra en grönsallad istället men i sommar ska det bl.a. grillas sparris, ananas, majs, lök, kål och kronärtskocka.
Enligt en undersökning vill i år 49 procent av svenskarna lägga mer frukt och grönt på grillen, men många saknar kunskap för att våga testa. 30 procent anger
att mer kunskap skulle få dem att grilla mer grönt. ICA spår att
kunskap,
inspiration och spännande nyheter i grönsaksdisken kombinerat med en
ökad medvetenhet kring hållbar köttkonsumtion borgar för mer grönt på
grillen i år. Hela 90 procent av svenskarna grillar grönsaker och 20 procent av svenskarna brukar grilla
frukt.
ICA presenterade även sin nya ”Grillkål” det är en härlig blandning av
savojkål, mangold och purjolök som passar till de flesta grillrätter.
Marinera kålblandningen med citron och tillaga sedan antingen på grillen
i ett foliepaket eller i en gjutjärnspanna
på grillen. Så himla gott!!
savojkål, mangold och purjolök som passar till de flesta grillrätter.
Marinera kålblandningen med citron och tillaga sedan antingen på grillen
i ett foliepaket eller i en gjutjärnspanna
på grillen. Så himla gott!!
Fler upptäcker även tjusningen med att grilla långsamt, då kommer smakerna fram bättre! Många är även rädda att vända köttet för många gånger, men faktum är att det fungerar tvärtom, vänd köttet många gånger så får du lättare kontroll på grillytan. Använd en digital termometer för att kontrollera innertemperaturen.
Tack ICA för en mycket trevlig och inspirerande lunch och tack Diana, Marlene och Nadja för trevligt sällskap!
Kram Annelie
dianasdrömmar
Tack själv fina du, mycket trevligt var det 🙂 kram Diana