I måndags blev jag medbjuden ut i skogen på svampplockning. Jag har
flera gånger plockat svamp uppe i Hälsingeskogarna men aldrig här i
Stockholm så det var verkligen trevligt! Sen var det också väldigt
trevligt att svampexperten Niki Sjölund var med oss och lärde oss massor
om svamp och naturen. Dessutom var en vinexpert från Wines of Germany
med oss och bjöd in till vinprovning där mitt i skogen, alltså hur trevligt var inte det! Goda tyska Pinot
Noirer avnjöts tillsammans med en wrap medan Niki gick igenom våra
svampkorgar och avgjorde vilka svampar som var ätbara och inte ätbara.
Efteråt gick bussen till Restaurang Esparanto där chefsommerlier Sören Polonius berättade om hur man kan matcha svamp med vin och hur de på restaurangen arbetar med mat och vin i en perfekt kombination. Vi fick även en till vinprovning och fick då prova svamp och vin i kombination. En härlig smakupplevelse efter vår skogsvistelse! Här kan du läsa mer om just den kombinationen: http://www.winesofgermany.se/nyheter/details/news/detail/News/pinot-noir-och-svamp-aer-hoestens-stora-tema/