Även cocosbollarna var populära på kalaset! Jag blandade i lite kakao bara för att Smilla ville det men jag personligen tycker nog att man egentligen ska hoppa över det så här kommer ett recept utan.
-
2
dl kokos -
1
msk gelatinpulver -
3
msk vatten -
5
dl strösocker -
1
dl vatten -
2
äggvitor -
1
msk vaniljsocker
Lös gelatinpulver i kallt vatten. Låt svälla en stund.Häll strösocker i en kastrull med vatten. Värm och rör tills sockret har smält. Lägg i gelatinet och rör tills det löst sig.
Vispa äggvitor till hårt skum. Häll i sockerlagen och vispa kraftigt
och länge med elvisp tills det liknar vispad grädde. Blanda ner
vaniljsocker.
Häll halva kokosmängden i bottnen av en smord liten långpanna, om du vill kan du blanda kokosen med kakao. Häll i
smeten och strö på resten av kokosen. Täck med plastfolie och låt
stelna ett par timmar i kylen.
Skär i bitar.
Om man som vi ska frakta kokosbollarna eller något annat man bakat så måste jag bara tipsa om denna smarta plåt som har ett lock med handtag! Hur smidig som helst och finns att köpa på Ica Maxi för endast 129 kr.