Den glutenfria trenden blir allt starkare och fler upptäcker den goda smaken och variationen som glutenfria produkter erbjuder.
Jag har fått hem tre st 100% naturligt glutenfria mjöler från Kungsörnen som jag tänkte testa och först ut är knäckebröd bakat av majsmjöl och mandelmjöl.
Knäckebröd med linfrö och solrosfrö (glutenfritt)
- 250 g (2 ½ dl) vatten
- 120 g (2 dl) Kungsörnen Majsmjöl
- 25 g (½ dl) Kungsörnen Mandelmjöl
- 1 ½ dl linfrö
- 1 ½ dl solrosfrö
- ½ tsk salt
- ½ dl rapsolja
Ett
tunt glutenfritt knäckebröd på majs- och mandelmjöl – passar lika bra
till ostbrickan som till teet. Tips! För att få riktigt tunna knäckebröd
kan du lägga bakplåtspapper över degen innan du börjar kavla. Då
fastnar inte degen och bröden blir härligt tunna och spröda!
tunt glutenfritt knäckebröd på majs- och mandelmjöl – passar lika bra
till ostbrickan som till teet. Tips! För att få riktigt tunna knäckebröd
kan du lägga bakplåtspapper över degen innan du börjar kavla. Då
fastnar inte degen och bröden blir härligt tunna och spröda!
1. Värm ugnen till 150 grader.
2. Koka upp vattnet, häll
det i en bunke och blanda med olja och alla torra ingredienser. Rör om
till en lös deg. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper.
3.
Grädda i mitten av ugnen i 55-60 minuter. Om du vill ha rutor, ta ut
brödet efter 25 minuter och skär eller sporra i så stora bitar du vill
ha. Grädda ytterligare 25- 30 minuter.
4. Låt brödet svalna på galler.
Super gott och kan också bara ätas som snacks och till och med barnen gillar det!
Kram Annelie