Nu är det nedräkning till årets Lakritsfestival som är världens största lakritsfest, alltså ett himmelrike för oss som älskar lakrits! Så boka redan nu in den 14-15 april på Annexet vid Ericsson Globe, Stockholm. I år är det dessutom 10 års jubileum och årets lakritsmeny på Grand Escalier vid Globen slår alla rekord! Jag vet för jag har fått provsmaka hela menyn så förboka bord redan nu för platserna lär försvinna fort.
Så här ser årets meny ut:
Förrätt: Buffelmozzarella med bakade tomater och lakritsconsomme.
Till det ett gott glas Chardonnay.
Huvudrätt: Lakritssotat ankbröst med lakritsbakad morot, konfiterad kålrot, lakritssky, sidfläsk, champinjoner, granatäpple.
Dessert: Inkokta rabarber med lakritsmaräng, mandelkaka, lakritsbrulee, rabarberyoghurt och pistagenötter.
Kram Annelie
Mia
Åh vad läckert att laga mat med lakrits som basvara. Jag tycker det låter väldigt intressant och spännande.
Annelie
Ja, det är så läckert, annorlunda och en rolig grej att göra med lakrits. Och framför allt oväntat gott!!!
Kram Annelie