Vi försöker ju att äta vegetariskt minst en dag i veckan och igår blev det storhandling! Jag älskar att storhandla och fylla frysen full med mat för det är så skönt att veta att det alltid finns mat hemma. Det vi äter mest av på våra vegetariska dagar är Quornfärs. Man kan göra riktig bra Quornfärssås till pastan och även lasagne är en favorit. Det är helt otroligt när man tänker på hur mycket Quornfärs skonar miljön i förhållande till köttfärs då quorn har 90% lägre klimatpåverkan än nötfärs!
Idag gjorde jag Quornbiffar och använde mig av följande recept:
Quornbiffar (ca. 8 st)
300 g quornfärs
1 hackad lök
1 ägg
1/2 dl vatten
3/4 dl ströbröd
1 dl riven ost
2 msk japansk soja
1 1/2 msk cream fraiche
1 msk chilisås/tacosås
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1/2 tsk cayennepeppar
Häll vattnet i en bunke och rör i ströbrödet.
Häll sedan i den upptinade quornfärsen i bunken och tillsätt alla de andra ingredienserna. Knåda ihop allting med händerna och forma till biffar och stek i olja eller smör.
I dagens biffar smulade jag även ner fetaost då jag tycker det blir extra gott och vi ville festa till det lite extra eftersom pappa var här på middag. Till biffarna passar det mesta, allt från ris, potatis, pommes och pasta och i stort sett alla såser men vi föredrar nog att äta dem med kokt potatis och med brunsås eller bearnaisesås.